Elsősegély képzés

Tanuljon különleges elsősegélyt
a harcművészetkre szabva!

A harcművészetek, küzdősportok és közelharc gyakorlás és oktatás során számtalanszor alakulhat úgy a helyzet, hogy sérülés történik, mely akár rendkívűl veszélyes is lehet! A jellegükből fakadóan ezek a rendszerek alapból magukban hordozzák a veszélyeket és a sérülések lehetőségét, hiszen eleve ezek okozása a szándékuk, így nem árt felkészülni a balesetkre még akkor is, ha mindent megteszünk azok elkerülésért. A harcművészeti elsősegély képzés során különös figyelmet kapnak azok a körülmények, melyek a fentiek gyakorlása során alakulnak ki, illetve azok a felszerelések melyek okozhatják azokat. Kiemelt figyelmet kapnak a vérzéssel járó esetek, törések és izületi diszlokációk, eszméletvesztéssel járó esetek és valamennyi olyan rendkívüli esemény, mely bekövethezhet egy edzés, oktatás és gyakorlás során!

Eszközismeret

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk és sikeresen tudjuk alkalmazni az eszközöket és eljárásokat nagyon fontos alaposan megismerni a használandó eszközöket, azok felhasználási módjait, ellenőrzésüket, tárolásukat. Ha megismertük az eszközök működési elveit, szükség esetén helyettesíthetjük is azokat rögtönzött megoldásokkal, ha éppen nem áll rendelkezésre más.

Eljárásrend – protokoll

A megfelelő elsősegély ellátáshoz feltétlenül szükséges megtanulni a megfelelő sorrendeket, a helyzetfelismerést, és gyors döntéshozáshoz szükséges elveket, azokat kellően begyakorolni, és kézséggé fejleszteni. A megfelelően kialakított folyamatok nem csak könnyebbé teszik elsősegély nyújtás folyamatát, de életeket menthetnek!

Gyakorlatias képzés

Nem elég az elméleti ismeret, hiszen gyakorlat tapasztalat hiányában nem lesz hatékony az elsősegély nyújtás! Ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból szükséges a sok gyakorlás és a begyakorolt mozdulatok ösztönössé válása! Ugyanakkor fontos megtapasztalni, érezni mi történik egyes beavatkozások során, milyen érzés, látni milyen váltoást okoz, ezáltal nem lesz idegen vagy ijesztő amikor éles helyzetben kell alkalmazni azokat.